Qui som

El Consorci Patrimoni Mundial de la Vall de Boí

El 30 de novembre de l’any 2000 el Comitè del Patrimoni Mundial de la UNESCO va aprovar la inscripció  de les “Esglésies romàniques catalanes de la Vall de Boí” a la Llista del Patrimoni Mundial .

El Consorci Patrimoni Mundial de la Vall de Boí és l’entitat encarregada de la gestió  d’aquest Bé format per les esglésies de Sant Climent de Taüll, Santa Maria de Taüll, Sant Joan de Boí, Santa Eulàlia d’Erill la Vall, Sant Feliu de Barruera, la Nativitat de Durro, Sant Quirc de Durro, Santa Maria de Cardet i l’Assumpció de Cóll.

El Consorci està format pel Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Lleida, el Consell Comarcal de l’Alta Ribagorça, l’Ajuntament de la Vall de Boí, el Bisbat d’Urgell i el Bisbat de Lleida.

La seu del Consorci és el Centre del Romànic de la Vall de Boí, situat al poble d’Erill la Vall.

Missió, objectiu i serveis

La missió del Consorci és la conservació i difusió dels valors universals excepcionals pels quals aquest  Bé va ser inscrit a la llista del Patrimoni Mundial.

Amb aquest objectiu des del Consorci es duen a terme accions diverses que van des de la restauració i manteniment ordinari de les esglésies fins a accions de difusió cultural i turística del conjunt.

Per fer accessibles les esglésies al públic, i presentar el patrimoni de manera que el visitant experimenti el significat del conjunt, des del Centre del Romànic s’ofereixen tres serveis principals: l’obertura al públic de les esglésies, el servei de visites guiades i l’espai d’interpretació i d’acollida del visitant.