Vídeo mapping

Les pintures romàniques de l’església de Sant Climent de Taüll, una de les joies més importants del romànic català, tenen una innovadora presentació a través d’un video mapping que recrea els frescs originals dins l’absis major i el presbiteri de la nau central. La pintura original data del segle XII i actualment es conserva al Museu Nacional d’Art de Catalunya a Barcelona, MNAC.

Des dels anys 60 a l’església hi havia una còpia dels originals pintada sobre guix que s’estava degradant. Després de treure l’antiga copia es va realitzar un minuciós procés de restauració que va posar al descobert restes de la pintura original que s’havien conservat a les capes profundes de les parets de l’absis.

L’objectiu d’aquest mapping és restituir virtualment i digitalment les pintures originals en el seu lloc d’origen, a l’església de Sant Climent de Taüll, i també reproduir el conjunt pictòric complert tal com era l’any 1123. La presentació audiovisual ajuda el visitant a entendre la tècnica pictòrica dels frescos romànics i alhora descobreix les diferents representacions iconogràfiques que composen aquesta pintura mural d’alta càrrega artística i religiosa.

On i quan veure el vídeo mapping?

Una presentació innovadora de les pintures romàniques

Mapping didàctic

El vídeo mapping comentat de Sant Climent de Taüll és un recurs educatiu adreçat a centres escolars i grups interessats en aprofundir en el coneixement del romànic en el seu temps de lleure.

S’ofereix sota demanda, amb reserva prèvia, en quatre idiomes: català, castellà, anglès i francès.

El vídeo mapping comentat té una duració d’uns 20 minuts i el cost de la reserva és de 30,00 € per grup + entrada a l’església.

Per fer la reserva d’aquest recurs, contacteu amb el Centre del Romànic al 973 69 67 15 o info@centreromanic.com.

19 de juny

Sant Climent de Taüll

TANCADA

El proper 19 de juny Sant Climent de Taüll estarà TANCADA per tasques de manteniment del mapping de 11 a 17h.

Disculpin les molèsties.