Visites guiades a les esglésies

Voleu saber per què a la Vall de Boí hi ha tantes esglésies del mateix moment constructiu? Qui en va encarregar la construcció? Per què?  Quines funcions complien? Descobriu les esglésies amb nosaltres i us explicarem els valors excepcionals del conjunt romànic declarat Patrimoni Mundial per la UNESCO. 

Visites guiades

sense reserva prèvia

En les dates de major afluència de visitants us oferim el nostre servei de visites guiades pel públic individual en horaris i esglésies predeterminades.

*Les entrades es compren directament a la porta de cada església al moment de la visita guiada (sense reserva prèvia).
**Durant les visites guiades l’accés a les esglésies quedarà restringit al públic usuari d’aquest servei

Més informació

info@centreromanic.com

973 69 67 15

Tarifes i durada de les visites

Tarifes: 3€ + entrades
Durada: 40 min aprox per església.

Horaris del 25 al 31 de març de 2024

Dilluns 25Dimarts 26Dimecres 27Dijous 28Divendres 29Dissabte 30Diumenge 31
CatalàCastellàCatalàCastellàCatalàCastellàCatalà
11:00 h*Ruta dels 900 anys - Sant Climent i Santa Maria de Taüll
13:00 hSant Joan de Boí
17:00 hLa Nativitat de Durro
Sant Feliu de Barruera
18:30 hSanta Eulàlia d'Erill la Vall

*Ruta dels 900 anys – Fa 900 anys la consagració de les dos esglésies de Taüll amb un dia de diferència ens assenyala la importància del lloc i demostra el poder dels senyors feudals i de l’Església. Descobriu-ho amb nosaltres en una ruta des de Sant Climent, a la part baixa del poble, fins a la plaça amb l’església de Santa Maria.

Tot l'any

Visites guiades

amb reserva prèvia

Durant tot l’any oferim el servei de visites guiades per a particulars i grups mitjançant reserva prèvia. 

*fora dels dies amb visites guiades preestablerts.  

Idiomes:  català, castellà, francès i anglès.

Més informació

973 69 67 15

Sol·liciteu-nos més informació: info@centreromanic.com

Tarifes i durada de les visites

Tarifes

Fins a 7 persones = 21€ per església + entrades
8 persones o més = 3€ per persona i església + entrades

Durada: 45 min aprox per església.

Què veurem a cada església?

L’església de Sant Climent de Taüll és la imatge emblemàtica del romànic de la Vall de Boí. Però coneixeu el significat de les seves famoses pintures del Crist en Majestat? Durant la visita ens traslladarem al segle XII per veure’n el seu emplaçament original gràcies a les noves tecnologies del vídeo mapping.

Sabíeu que l’església parroquial de Santa Maria va ser consagrada un dia desprès de Sant Climent ? Us explicarem aquesta curiositat i veurem en el seu interior les reproduccions de les pintures murals de l’Epifania.

La visita permet viure l’experiència d’entrar en una església romànica tota pintada amb personatges Sants i animals reals i fantàstics dels bestiaris medievals. Els sabreu identificar?

Us explicarem per què el campanar de Santa Eulàlia és dels millors de la vall i veurem la reproducció del conjunt escultòric del Davallament de la creu, l’únic que es conserva sencer del Taller d’Erill.

És on veurem un bon exemple de com les esglésies són vives i s’han anat adaptant des dels segles XI i XII fins els nostres dies. Ens fixarem en la seva evolució arquitectònica i ubicació estratègica.

Descobrirem la monumentalitat d’aquesta església i la seva riquesa decorativa i d’on provenien els recursos per constituir-la . Sabíeu que conserva una talla original romànica en el seu interior?

Aturada en el temps, el seu interior ens mostra com eren aquestes esglésies a principis del segle XX. Hi visitem l’única cripta romànica de la vall i us expliquem la seva funció.

La part més interessant en la qual ens fixarem és la portalada esculpida considerada la millor de la vall, així com de les decoracions característiques del romànic llombard.

Sol·licitud de visita guiada

Actualment, oferim visites guiades amb reserva prèvia.
Podeu sol·licitar-les mitjançant aquest formulari.

Quina/es església/es voleu visitar?