PRESENTACIÓ DE “EL MUSEU”, AMB JORDI CARRIÓN I SAGAR

El proper divendres 22 de setembre a les set de la tarda l’església de Sant Climent de Taüll acollirà la presentació de la novel.la gràfica “El Museu”.

“El Museu” és una “novel.la gràfica sense ficció i inclassificable, catàleg en vinyetes del Museu Nacional d’Art de Catalunya, assaig visual i narratiu, crònica de les institucions culturals del segle XXI, El Museu (Norma / MNAC) s’inspira en els frescos romànics, els retaules gòtics o la pintura moderna per recordar-nos que el còmic és un llenguatge tan antic com poderós. Mentre recorre un museu concret, viatja per la història de l’art i les idees, des de les coves prehistòriques fins a les pantalles contemporànies. Ho fa a través de personatges cèlebres, com Francisco de Goya, Jacint Verdaguer, Lluïsa Vidal, Pablo Picasso o Carmen Amaya, però també d’un vigilant de seguretat, d’una empleada que va perdre la vista o d’un professor de secundària i els seus alumnes. Perquè els museus són els espais on els mestres conviuen amb els ciutadans. I on tots aprenem.”

En paraules de Jorge Carrion “La presentació a la Vall de Boí està carregada de sentit, perquè el llibre dedica 50 pàgines al Romànic i explica tant les passejades de Verdaguer pel Pirineu com les expedicions científiques i delictives que van expropiar part del patrimoni local, que actualment s’exposa a museus de tot el món. El Crist de Taüll, a més a més, travessa tot el llibre pel seu alt valor icònic i artístic.”

Jordi Carrión és escriptor, codirector del Màster en Creació Literària de la UPF-BSM i crític cultural de La Vanguardia. Ha publicat recentment la novel.la Membrana (Galaxia Gutenberg) i el còmic El Museu (Norma / MNAC).

Sagar és dibuixat i professor de l’Escola Joso de Barcelona. Publica regularment còmic a Espanya i França. La seva darrera obra és El Museu (Norma / MNAC).

Imatges: https://www.normaeditorial.com/ficha/comic-europeo/el-museu#gallery-5